Friday 26 December 2014

RETRO RED

Asi před týdnem si Ann šla vyzvednout nové brýle. Pán v optice se chvíli přehraboval v košíku s hotovými zakázkami a pak se širokým úsměvem pronesl: "Jsou to tyhle? To je skvělý! Já hrozně chtěl být u toho, až si je někdo přijde vyzvednout. Dneska si všichni kupují nevýrazný brýle, nijaký. A ty lidi jsou potom taky nijaký. Ale tyhle?! No..perfektně se k vám hodí!" Pak jí je nasadil, přiohnul nožičku, rodiče vysolili pět tisíc a Ann vycházela z optiky s novýma očima.
Brýlí je nepřeberné množství tvarů, barev i vzorů. Jsou součástí osobnosti. Nebo by alespoň měli být. V naší Republice tenhle názor nejspíš nepřevládá, nebo se na všech podepsali těžké doby minulé (komunistické a vesměs zlé), ale prostě se tu výrazné brýle příliš nenosí. Je to stejné jako s jednotvárnou a poněkud šedivou módou. Jakýsi mišmaš něčeho, co vlastně není nic. Stačí se podívat třeba do vedlejšího Německa. To jak elegantně vypadají postarší dámy se ani zdaleka nedá srovnat se zemí naší. Co se brýlí týče... Proč to u nás nevypadá jako třeba ve Španělsku? Španělé jsou na své brýle hrdí. A tak to má být.
Prosím, prosím, kupujte si brýle krásné, brýle s osobnostní, brýle zajímavé, brýle ladící... Jenom prosím ne ty, co vypadají, jakože se za ně stydíte. Jsou nadmíru neslušivé a nikdy nebudou neviditelné (stejně jako průhledné silonky, nebo ramínka od podprsenky).
Zajděte si třeba do Optiky Lužiny (tam páni optici a optičky (?) skvěle poradí a brýle a jejich prodávání zbožňují), nebo do Žilka Optik Studio (tak trochu vyšší cenová kategorie..ale ty brýle!) a kupte si tu část Vás, která chybí!

















P.S. Jasně, že je těžké si hned první brýle koupit výrazné. Je to nezvyk. Ann první byly černé a jediné zajímavé bylo to, že měly šachovnicové nožičky. Další už byly trojbarevné (zelená, šedomodrá, bílá) a o dost výraznější. A teď mám ještě větší a nepřehlédnutelně červené a v důchodu se chystám na něco velkolepého!
P.P.S. Čeká vás ještě druhý outfit (Káči) ze stejného místa, ale fotek bylo moc a vydaly by na celovečerní článek.


4 comments:

  1. Ty brýle mají prostě šťávu a jsou božské! A kláním se, že se odvážila na takovou barvičku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo! Děkuji.) Trvalo mi, než jsme se pro ně opravdu rozhodla, protože se nedají nosit úplně ke všemu, ale pak jsme si řekla, že mám pro tyhle případy ještě ty staré.'))

      Delete
  2. Brýle pěkné a sluší ti, ale dvě připomínky:
    1) Ten text článku zarovnaný doprostřed je otravný, prostě to šoupněte doleva :)
    2) Proč jsou u článku o brýlích fotky, které se jich netýkají a nejsou tam vůbec vidět? Jen takové rýpnutí :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh. Hele věř, nebo ne, ale zkoušely jsme to zarovnat a bylo to esteticky velice nelibé :D . Možná se to takhle hůř čte, ale vypadá to líp. (Aspoň podle nás.))
      A to, že píšeme o brýlích a fotky nejsou jen vyloženě brýlové má také jistý důvod a to ten, že kdybychom sem nandaly spoustu fotek brýlí, tak si to většina lidí ani nepřečte, ani neprohlídne, páč by je to nezaujalo, či nebavilo. A naopak. Původně to nemělo být jen o brýlích, ale jelikož se nám nelíbí články typu-tohle jsem si koupila tady a támhleto zase támhle a můj svetr je pěkně nekvalitní a podobně, tak jsme to vztáhly na brýle. Takže tak. :)
      Jinak! Sem s dalšíma připomínkama, protože spoustu věcí nevidíme, když tohle tvoříme. (Akorát ses trefil zrovna do dvou věcí, za kterýma si celkem stojím. :D )
      Ámen.
      P.S. Jak to vypadá s tou konkurencí v podobě www.acoconutatmyass.blogspot.cz ? (My se na to s Káčou už od pětadvacátého těšíme! :D )

      Delete